SEAT Arona
Sporty crossover-SUV

SEAT Arona er vår sporty kompakt SUV, som passer for de som ønsker å skille seg litt ut i mengden. Her kan du velge mellom spreke farger og du kan også velge en kontrastfarge på taket. 

Vi har stengt for nye fabrikksbestillinger av SEAT Arona, men ta gjerne kontakt med vårt showroom på e-post: [email protected], så hjelper de deg videre. 

Sikkerhet- og førerassistentsystemer

Tretthetsvarsler

Av og til kan det være svært lurt å ta en pust i bakken og en liten hvil underveis på en kjøretur. Med denne funksjonen varsler bilen deg automatisk hvis det er behov for at du tar en pause fra kjøringen. Dersom bilen registrerer unormal styringsrespons, varsler den deg ved et lydsignal og ved et varsel i displayet.

Adaptive Cruise Control

Når det er kø på veien er det ekstra praktisk og avslappende å ha Adaptiv Cruise Control, som gjør at din SEAT Arona holder konstant avstand til bilen foran, uansett om den gasser på eller bremser ned.

Ryggekamera med parkeringssensor

Et ryggekamera hjelper deg med å holde oversikt over områder bak bilen, f.eks. når du skal rygge inn på en parkeringsplass. Området som kameraet dekker vises på skjermen i dashbordet, og gjør at du kan oppdage hindringer du ellers ikke ville sett.

Blindsonevarsler

Blindsonevarsleren hjelper deg med å holde kontroll på dødvinkelen når du er ute og kjører.
Systemet varsler deg med et varsellys i sidespeilet dersom et annet kjøretøy kommer inn i blindsonen din. Du er på denne måten bedre sikret mot sammenstøt når du skal svinge eller skifte fil. 

Kollisjonsputer

SEAT Arona er utstyrt med smarte kollisjonsputer som utløses på best mulig måte i hver situasjon. Både sjåfør og passasjer er beskyttet både av front- og sidekollisjonsputer.

Nødbremsassistent

Det automatiske bremsesystemet (EBA) øker bremsetrykket i en nødsituasjon. Ut ifra den kraften du bremser med, registrerer bremseassistentsystemet at du trenger full bremsekraft. Det øker dermed bremsetrykket automatisk til ABS-kontrollgrensen så lenge du holder trykket oppe på bremsepedalen. Slipper du pedalen, vil systemet redusere bremsetrykket igjen. Denne sikkerhetsfunksjonen kan redusere stoppavstanden betydelig.

Bakkestarthjelp

Elektronisk håndbrekk hindrer bilen i å rulle bakover ved bakkestart. På den måten får du både økt sikkerhet og komfort når du skal starte din SEAT i motbakke.