SEAT Ateca

Vår SUV leveres med firehjulstrekk, DSG automatgir, parkeringsvarmer med fjernkontroll og tilhengerfeste som standard. 

Vi har stengt for nye fabrikksbestillinger av SEAT Ateca, men ta gjerne kontakt med vårt showroom på e-post: [email protected], så hjelper de deg videre. 

Sikkerhet

Tretthetsvarsler

Av og til kan det være svært lurt å ta en pust i bakken og en liten hvil underveis på en kjøretur. Med denne funksjonen varsler bilen deg automatisk hvis det er behov for at du tar en pause fra kjøringen. Dersom bilen registrerer unormal styringsrespons, varsler den deg ved et lydsignal og ved et varsel i displayet.

Kollisjonsputer

SEAT Ateca er utstyrt med smarte kollisjonsputer som utløses på best mulig måte i hver situasjon. Både sjåfør og passasjer er beskyttet både av front- og sidekollisjonsputer.

Dekktrykkskontroll

En egen dekktrykksmonitor i multifunksjonsdisplayet på dashbordet informerer føreren om det aktuelle dekktrykket før og under kjøreturen. Det betyr at du hele tiden har kontroll, og dersom dekktrykket er for lavt eller faller brått, vil du bli advart ved hjelp av lyd- og/eller lyssignaler.

Trafikkskiltgjenkjenning

SEAT Ateca hjelper deg å holde oversikt over trafikkskilt og fartsgrenser. Systemet er koblet til et kamera som registrerer fartsgrenser og andre viktige skilt du passerer på veien.

Blindsonevarsler

Blindsonevarsleren hjelper deg med å holde kontroll på dødvinkelen når du er ute og kjører. Systemet varsler deg med et varsellys i sidespeilet dersom et annet kjøretøy kommer inn i blindsonen din. Du er på denne måten bedre sikret mot sammenstøt når du skal svinge eller skifte fil.

Adaptiv Cruise Control

SEAT Ateca er som skapt for lengre turer, hvor du kan kose deg bak rattet. Med Adaptiv Cruise Control kan du stille ønsket hastighet, så vil systemet automatisk tilpasse farten i forhold til bilen foran deg.

Køkjøringsassistenten Trafiksjokkassistent

Køkjøring er ofte en stressende situasjon, men ikke i en SEAT Ateca. Bilen beregner avstand fra andre kjøretøy og styrer gass og brems, mens du styrer bilen på vanlig måte. Dersom Ateca registrer farlige situasjoner kobles nødbremsen inn automatisk.

Filskiftevarsler Lane Assist

Utilsiktede filskifter er en svært vanlig årsak til trafikkulykker. Filskiftevarsleren kan bidra til å forhindre ulykker ved at den korrigerer styringen din dersom du ikke lenger holder bilen på rett kurs i kjørefeltet. Systemet vil også varsle dersom du ikke lenger holder en hånd eller to på rattet. Systemet er aktivt når man kjører i hastigheter over 65 km/h, og begge sider av kjørefeltet må være godt merket for at kameraet, som er montert på speilet inne i bilen, skal kunne registrere gjeldende veibane.

Fjernlysassistent

Automatisk fjernlys med automatisk aktivering oppdager frontlys fra møtende trafikk eller baklys fra forankjørende kjøretøyer, og slår over fra fjernlys til nærlys. Funksjonen slår automatisk tilbake til fjernlys når den møtende trafikkens lys er borte.

Ryggekamera med parkeringsassistent

Det er greit å ha en hjelpende hånd når du skal rygge. Med ryggekamera får du et bilde på dashboardet som viser hvilken vei du bør styre bilen. Når rattet er i riktig posisjon er det bare å styre din SEAT Ateca inn på riktig plass. Sikkert, komfortabelt og enkelt.

360º kamera

Å parkere bilen er enklere enn noen gang med Top View 360º kamera. Kameraene som er plassert i fronten, på baksiden og i utvendige speil på bilen gjør at du kan se hva som skjuler seg rundt hvert hjørne. Når du parkerer får du en 360º oversikt over bilens omgivelser, og dynamiske linjer veileder sjåføren gjennom parkeringsmanøveren. Slik blir parkeringen både komfortabel og behagelig.