SEAT Privatleasing

Leasing av bil

Privatleasing betyr i praksis at du velger bilen, SEAT Financial Services eier den og du leier den av oss i en avtalt periode. På denne måten unngår du bekymringer for bilens restverdi (markedsverdi) når leasingperioden er over.

Vi tilbyr leasing av alle våre bilmodeller- enten du ønsker en romslig suv, effektiv bybil, elektrisk elbil eller familievennlig stasjonsvogn

Fordeler med privatleasing:

  • Du kjører en ny bil som har Mobilitetsgaranti (hjelp ved driftsstans) i hele perioden
  • Du leaser bilen, og binder derfor ikke opp egenkapital i et lån
  • Månedskostnadene er forutsigbare
  • Vi tar bruktbilrisikoen, noe som betyr at du slipper å bekymre deg for hva bilen er verdt ved et eventuelt salg
  • Du returnerer bilen til forhandler etter endt leasingperiode, og slipper da å selge bilen selv

Ønsker du å prøvekjøre en av våre SUV-er, bybilerstasjonsvogner, familiebiler eller elbiler, først kan du bestille time nær deg.

Les mer : Lease eller kjøpe bil

Hvordan beregnes månedsleien ved leasing?

Månedsleien ved leasing av bil settes ut i fra ulike elementer, hvor du påvirker beløpets størrelse, ut ifra hvor stor del av totalt nedbetalingsbeløp du betaler inn som startleie. 

Ved leasing av en bil hos oss betaler du en startleie, og en månedsleie. 

  • Startleie: Normalt er denne minimum 12,5 prosent av bilens verdi, inkludert mva, og betales inn ved oppstarten av leieperioden. Startleien er et forskuddsbetalt engangsbeløp som inngår som en del av din totale betaling, men som ikke fordeles på månedsleien. Det vil si, velger du høy startleie vil du få lavere månedspris enn ved å velge lav startleie.
  • Månedsleie: Fast sum som beregnes ut fra hvor lenge du vil leie, antatt kjørelengde og bilens restverdi ved avtalens slutt

Utgifter som drivstoff, forsikring, service og vedlikehold, etableringsgebyr og trafikkforsikringsavgift dekkes av deg som leietaker. Månedsleien kan variere avhengig av hvor i landet bilen tas ut. 

Ta vare på leasingbilen din

Skader og slitasje forringer bilens andrehåndsverdi. Derfor sparer du penger på å behandle bilen på en normal og pen måte. Det er viktig å sette seg inn i avtalevilkårene og spesielt hva som er skrevet om normal slitasje og totalt kjørte kilometer.

Vi anbefaler at du vasker (minimum månedlig) og polerer bilen jevnlig. Vi anbefaler også at du får utført service på bilen i henhold til bilens vedlikeholdsprogram. Det sikrer at mobilitetsgarantien opprettholdes.

Skulle du være uheldig å få skader på bilen din, så husk at forhandleren din kan hjelpe deg med å utbedre alle typer skader.

Innlevering av leasingbil

Enhver bil påføres slitasje ved bruk. Ved innlevering av en leasingbil vil forhandler ta en takst på bilen, og ved unormal slitasje vil du bli fakturert for disse kostnadene av forhandleren. Til hjelp for forbrukerne har bilbransjen i Norge satt en felles standard for hva som regnes som unormal slitasje, og vi anbefaler at du ved innlevering går over bilen sammen med forhandler for å sjekke om slik slitasje forekommer. I tilfelle uenighet om unormal slitasje anbefaler vi at du kontakter en nøytral tredjepart (eks. NAF) som også går over bilen.

Bilen skal leveres tilbake med det utstyret den ble levert ut med. Dette dreier seg eksempelvis om antall nøkler, takstativ, skiboks m.m., og er spesifisert nærmere i din leiekontrakt. I tillegg skal bilen leveres tilbake med både vinter-/sommerdekk.

Er du bekymret for at du skal få kostnader ved tilbakelevering kan du forsikre deg mot dette med vår forsikring «Trygg Tilbakelevering».

Spørsmål vedrørende leasing?

Dersom du har spørsmål relatert til billån eller kjøp av bil kan du ta kontakt med våre rådgivere. 

SEAT er en del av Volkswagen-gruppen, og er den eneste selskapet som  designer, utvikler og produserer biler i Spania. Les mer om SEAT her

 

FAQ