Lease eller kjøpe bil?

Du skal ha ny bil, men skal du lease eller kjøpe bilen? Det finnes fordeler ved både å kjøpe, og det å lease, men hva som lønner seg for deg avhenger av din finansielle situasjon og ditt bilbehov. Ved valg av enten leasing eller kjøp av bil, kan riktig informasjon gi deg informasjonen du trenger for å ta et godt valg.

Når du leaser en bil med SEAT Privatleasing leier du bilen for en tidsbestemt periode før bilen leveres tilbake. Det betyr at du får en helt ny bil, samtidig som du slipper bruktbilrisikoen og bekymringen over hva bilen er verdt når leasingperioden er over. Kjøper du derimot, kan du selv sitte igjen med gevinsten ved et eventuelt salg.

Fordeler ved å lease og kjøpe bil

Det finnes ingen fasitsvar på hva som lønner seg av å lease eller kjøpe bil. Hva som er best for deg avhenger av faktorer som:

  • Hvor lenge du ønsker å ha bilen
  • Bruksmønster
  • Servicekostnader
  • Markedsverdi ved eventuelt salg
  • Finansiering

Leasing er et forutsigbart alternativ som baserer seg på hvor lenge du skal ha bilen, antatt kjørelengde, service og fremtidig salgsverdi. På den andre siden er det markedsprisen den dagen du selger som bestemmer hva ditt totale bilhold har kostet, dersom du kjøper bilen.

Husk at når du leaser så er ikke alt inkludert slik som ved leiebil. Uansett om du velger å lease eller kjøpe bil, må vanlige driftsutgifter knyttet drivstoff, forsikring, årsavgift og verksted betales av deg.

Snakk med våre rådgivere om leasing og kjøp av bil

Så, hva er lurest – å lease eller kjøpe bil?

Leasing er et forutsigbart alternativ for deg som kjører mye og ønsker ny bil ca. hvert 3.-4. år. Det er også et godt alternativ for deg som ikke ønsker å binde opp kapital. Har du derimot mulighet til å ta opp et billån og ønsker å bruke samme bil i flere år fremover, kan det lønne seg å kjøpe bilen.

Dersom du er usikker på om du ønsker å lease eller kjøpe bil, kan du ta kontakt med en av våre rådgivere. Sammen går vi gjennom ditt bilbehov for å finne finansieringsvalget som er optimal for deg!

Uansett om du velger å lease eller kjøpe bil, kan det gjøres etter å ha prøvekjørt den, og trygt og enkelt gjøres på nett. Finn din nye SUV, stasjonsvogn , elbil, eller bybil, og velg finansieringsalternativet som passer deg best, så kontakter vi deg for å avtale utlevering.