På jakt etter elbilen med lengst rekkevidde?

Rekkevidde er ofte et avgjørende element for mange ved kjøp av elektrisk bil. Antall elektriske biler på det norske markedet har skutt i været i løpet av de siste årene, men hvilken elbil har lengst rekkevidde? 

Det er forståelig at det kan skremme mange at bilen kan gå tom for strøm. Grunnlaget for dette er allikevel i ferd med å endres drastisk eller nærmest forsvinne. Antall ladestasjoner langs norske veier har blitt mange flere, noe som burde minske redselen for å gå tom for strøm og gjøre det enklere å velge elektrisk. 

Økning av elbiler med lang rekkevidde

Det er ikke lenge siden det kun var noen særdeles få bilprodusenter som kunne skryte på seg over 400km i rekkevidden etter WLTP-standarden. Men i takt med økning av elektriske biler på veiene i dag har også rekkevidden på bilene utviklet seg til det bedre og vi ser at elbilene med lengst rekkevidde stadig blir flere, noe som gir langt flere valgmuligheter for norske bilister. 
I takt med den teknologiske utviklingen, er det samtidig å anta at utfordringene rundt det å velge elektrisk blir langt færre. I dag benyttes målestandarden WLTP av de fleste bilprodusenter og gir det mest nøyaktige svaret på elbilens faktiske rekkevidde siden den inkluderer vekten av passasjerer og kjøreforhold. Dette bidrar til å gjøre det enklere for folk å ha kontroll på bilens rekkevidde. Vi har med andre ord etter hvert få grunner til å ikke velge en elektrisk bil.

SEAT el-Born – elbilen fra SEAT med lengst rekkevidde

Er rekkevidde og teknologi viktig for deg når du skal velge din nye elektriske bil? Da er det bare å glede seg til den aller første helelektriske bilen fra SEAT, el-Born ruller på norske veier i løpet av året 2020. Elbilen el-Born har en rekkevidde på opptil 420 km etter WLTP-standard, noe som gjør den konkurransedyktig blant elbilene med lengst rekkevidde i dag. Den elektriske bilen har samtidig god plass og kan fungere som din nye familiebil

Ønsker du å lese mer om den kommende elbilen SEAT el-Born

Har du ikke behov for elbilen med lengst rekkevidde? 

Du har bestemt deg for å gå for en elektrisk bil men kanskje som bil nummer to og du har derfor ikke behov for elbilen med lengst rekkevidde. SEAT Mii electric fungerer perfekt som en liten elektrisk bybil for deg som drømmer om en enklere bil-hverdag i byen.  Les mer om elbilen Mii electric eller bestill bilen i dag.