Et av de beste SUV-kjøpene du kan gjøre nå.

I et marked hvor etterspørselen etter SUV-modeller bare vokser, har SEAT Ateca tatt Europa med storm. Vi lot racerfører Atle Gulbrandsen teste den populære modellen, for å sjekke hvor egnet den er for norske forhold og behov.

Til vanlig kjører Gulbrandsen en Audi for Møller Bil Motorsport, men har nå fått bryne seg på en annen merkevare. – Jeg tror designet vil friste mange, forteller racerføreren. – Og så får man den samme gode kvaliteten som på alle andre modeller fra Volkswagen-gruppen.

SEAT Ateca er 4,3 meter lang og har et bagasjerom på 510 liter, noe som Gulbrandsen forteller at minner om en annen populær SUV; Skoda Karoq. – Det er ikke til å stikke under en stol at mange av bilene som produseres av Volkswagen-gruppen er ganske like, forteller han. – Men denne bilen er mer sportslig enn Karoq. Kanskje noe mindre komfortabel, men morsommere å kjøre.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Atle tester Ateca

Modellen ligger komfortabelt på veien, og støynivået er lavt. I tillegg har den et moderne og sprekt design, og er fullspekket med den nyeste kjøreteknologien. – Kvalitetsinntrykket er bra, forteller Gulbrandsen. – Den kjører godt og ser kul ut, og det beste med bilen er firehjulstrekksystemet. Jeg kan garantere deg at du kommer frem til hytta med Ateca.

I tillegg til firehjulstrekk leveres SEAT Ateca med tilhengerfeste, stilrene lettmetallfelger, trådløs mobillader og elektrisk sensorstyrt bakluke. En slik «handsfree» tilgang til bagasjerommet kan være greit når du har gjort unna helgehandelen eller skal laste mye bagasje. Videre leveres alle SEAT sine biler med komplette piggfrie vinterhjul med premium dekk og originale felger.

Den romslige SUV-en har godt med plass til både fører og passasjerer, og er utformet slik at du er sikret en ergonomisk og behagelig sittestilling. Stress reduseres ytterligere ved hjelp av de mange aktive sikkerhetsmekanismene modellen er utstyrt med, som eksempelvis tretthetsvarsler, trafikkskiltgjenkjenning, blindsonevarsler, adaptiv cruise control og parkeringsassistent med 360° oversiktskamera.

Gulbrandsen virker fornøyd: - Jeg merker jeg er i ferd med å bli like glad i SEAT nå, som jeg var i dette spanske merket da det sist var til salgs i Norge. Velger du SEAT, så viser du også at du velger litt utradisjonelt, avslutter racerføreren.

Bli bedre kjent med SEAT Ateca