Produksjon av SEAT Tarraco i Wolfsburg

Se video av produksjonen og les mer nedenfor.

17.10.2018
/SEATs Flaggskip starter produksjon i Wolfsburg med Volkswagen-modeller
/Samarbeid mellom merkene i VW-gruppen sørger effektiv produksjon
/Med Tarraco fullfører SEAT sin SUV-familie sammen med Ateca og Arona

For første gang på om lag 20 år produseres det en det bil fra et annet merke i Volkswagen-gruppen på fabrikken i Wolfsburg, nemlig SEATs nye flaggskip Tarraco. Den spanske SUVen som er designet i Barcelona utnytter synergieffektene ved å brukes MQB-plattformen. I Wolfsburg blir den nye flaggskip-SUVen produsert sammen med VW-modellene Tiguan og Touran.

Steget mot produksjon på tvers av merkene effektiviserer produksjonen på Volkswagens største fabrikk. Avtalen om at SEAT Tarraco skal lages her er en del av Pact For the Future-planen som ble vedtatt i 2016. Denne avtalen er en langtidsplan som å effektivisere Volkswagen-merket og styrke det økonomisk for fremtiden. 

Artikkelen fortsetter under bildene.

SEAT sin Visepresident for Research & Development, Dr. Matthias Rabe sier:

  • Tarraco er fullt og helt designet og utviklet i Spania. Men sammen med et entusiastisk team på fabrikken i Wolfsburg ble bilen klargjort for serieproduksjon – og det på veldig kort tid. Dette styrker de allerede sterke båndene mellom SEAT og Volkswagen ytterligere.

SEATs Visepresident for produksjon og logistikk, Dr. Christian Vollmer forklarer:

  • Tarraco viser at samarbeidet mellom merkene i Volkswagen-gruppen er til for å skape synergier. Denne nye SUVen lar oss entre et nytt segment, øke salgsvolum og styrke merkevaren.

Volkswagens styremedlem for produksjon, DR. Andreas Tostmann sier:

  • Et kompetent, globalt ledende produksjonsnettverk på tvers av gruppen, er en av de de største faktorene for effektiv utvikling. SEAT Tarraco er et eksempel på at mange flere fabrikken innad i gruppen kommer til å produsere biler på tvers av merkene på samme tid.

Dette er femte gangen fabrikken i Wolfsburg produserer en modell for et annet merke i gruppen. SEAT Arosa ble produsert på fabrikken fra 1996 til 1998. I tillegg ble Audi 50 produsert i Wolfsburg fra 1974 til 1978, Audi 80 fra 1994 til 1998, og Audi 100 fra 1993 til 1997. Audi 50 var i stor grad identisk med Polo, som ble produsert i Wolfsburg fra 1975, men som i dag produseres i Pamplona i Spania. Audi 50 og Polo var de to første tyske småbilene med tverrstilt motor og forhjulstrekk.

SEAT Tarraco fullfører det spanske merkets SUV-familie, sammen med Ateca og Arona.

Ønsker du å holde deg oppdatert på SEAT Tarraco? 

/ Her kan du lese mer om SEAT Tarraco
/ Meld deg på vårt nyhetsbrev 
/ Ta kontakt med et av våre showroom og snakk med våre selgere