Kinesiske delegater besøker SEAT-fabrikken

  • Topplederen i Volkswagengruppen, dr. Herbert Diess, og SEATs president Luca de Meo, møtte representanter for den kinesiske regjeringen
  • Partnerne i JAC Volkswagens fellesforetak signerte avtale om fremdrift i SEATs utvikling i Kina
  • Et nytt forsknings- og utviklingssenter skal åpnes i Hefei i 2021

En delegasjon fra den kinesiske regjeringen besøkte SEATs hovedkvarter i Martorell (Barcelona) den 27. mai. Der møtte de partnerne i fellesforetaket JAC Volkswagen (SEAT, Volkswagengruppen Kina og JAC.

Den kinesiske delegasjonen ble ledet av Anhui-provinsens guvernør, Li Jinbin, og ordføreren i provinshovedstaden Hefei, Ling Yun. Vertskapet var Volkswagengruppens toppleder, dr. Herbert Diess, SEATs president Luca de Meo, leder av Volkswagengruppen Kina dr. Stephan Wöllenstein, og An Jin, president for JAC.

Fellesforetaket JAC Volkswagen er dedikert til utviklingen av elektriske kjøretøy. Nå signerte de en avtale som muliggjør ytterlige fremdrift i introduksjonen av SEAT i Kina. Avtalen spesifiserer samarbeidet mellom partnerne, og strategien fremover for fellesforetaket. Videre skal JAC Volkswagen bli et globalt integrert medlem av Volkswagengruppen, og spille en aktiv rolle i deres produksjonsnettverk.

Det nye forskings- og utviklingssenteret er en hjørnestein for å nå målet om å utvikle mobilitetsløsninger. Det vil, mellom annet, gi mulighet for felles utvikling av batteridrevne kjøretøy og komponenter, og forske på teknologier til mobile applikasjoner. Senteret skal ligge i Hefei, som også er der hovedkvarteret til JAC ligger. Det er for tiden under bygging, og er planlagt åpnet i 2021.

– Signeringen av denne avtalen er et nytt steg fremover i den strategiske planen for å globalisere SEAT. Med introduksjonen av vårt foretak i Kina, styrker vi fremtiden for selskapet og elektrisk mobilitet samtidig. I dag er Kina som land målestokken for elektriske biler. Vi tar sikte på å bli en del av dette økosystemet for å utveksle kunnskap og gjøre fremskritt mot en global mobilitet som er mer bærekraftig, sa Luca de Meo, president i SEAT.

Kina er et nøkkelland i SEATs fremtidsstrategi

I Juli 2018 signerte SEAT, Volkswagengruppen Kina og JAC en avtale i Berlin, i nærvær av forbundskansler Angela Merkel og Kinas statsminister Li Keqiang. Da ble SEAT en partner i fellesforetaket JAC Volkswagen (opprettet for å produsere og distribuere elektriske biler), og SEAT ble gjort til Volkswagengruppens ledende merke i dette prosjektet. Siden opprettelsen av fellesforetaket i 2017, har SEAT bidratt med knowhow innen design, forskning og utvikling.

SEATs deltakelse i fellesforetaket ble godkjent ved signeringen av en ny avtale i Madrid i november, som spesifiserer utviklingen av en plattform for introduksjonen av elektriske kjøretøy, og opprettelsen av det nye forskings- og utviklingssenteret i Hefei. Avtalen ble signert av Volkswagengruppens toppleder dr. Herbert Diess, JACs president An Jin, og SEATs president Luca De Meo, i nærvær av folkerepublikken Kinas president Xi Jinping og Spanias statsminister Pedro Sánchez.