SEATs nye president
Wayne Griffiths er utnevnt til ny president for SEAT

Styret i SEAT, ledet av toppsjefen i Volkswagengruppen, Herbert Diess, har utnevnt Wayne Griffiths som ny president i SEAT. Griffiths tiltrer i den nye rollen 1. oktober.

•    Wayne Griffiths vil overta som SEATs nye president fra 1. oktober
•    Som leder av salg og markedsføring, har Griffiths vært en sentral pådriver bak rekordresultatene til SEAT de siste årene – han har også vært viktig i etableringen i av CUPRA som eget merke   
•    Fungerende president Carsten Isensee vil fortsette som visepresident for finans og IT 
•    Herbert Steiner vil bli SEAT’s nye visepresident for produksjon og logistikk

Styret i SEAT, ledet av toppsjefen i Volkswagengruppen, Herbert Diess, har utnevnt Wayne Griffiths som ny president i SEAT. Griffiths tiltrer i den nye rollen 1. oktober.
 
Griffiths vil også fortsette som CEO og president for CUPRA, og foreløpig også ha ansvar for salg og markedsføring hos SEATs søstermerke. 

– Wayne Griffiths er en av Volkswagengruppens best kvalifiserte ledere. I løpet av de fire siste årene har han løftet SEAT-salget til rekordnivå, og han har vært ledende i utviklingen av den nye merket CUPRA. Han har min fulle støtte, og jeg er overbevist om at hans periode som president i SEAT vil bli en suksess, sier Herbert Diess. 

Griffiths kom til SEAT i 2016 som leder av salgsavdelingen. I denne perioden har han bidratt til å ta SEAT til et helt nytt nivå: I de tre siste årene, og til og med 1. kvartal i 2020 (pre COVID-19), var SEAT det raskest voksende merket i Europa. Med Griffiths som leder for salg, kombinert med den største produktoffensiven fra merket så langt, har SEAT satt stadig nye «all time high»-rekorder. Salget økte med 40% i perioden fra 2016 til 2019. 

Den nye presidenten i SEAT vil lede an i et nytt kapittel i SEAT’s 70-årige historie. Hans hovedmål vil bli å drive endringen av SEAT og CUPRA mot elektrifisering og bærekraftig mobilitet. Selskapet investerer 5 milliarder euro mellom 2020 og 2025 for å oppnå dette, og SEAT og CUPRA vil lansere fem nye elbiler og plug-in hybrider innen 2021. 

I tillegg til utnevnelsen av Griffits, vil Herbert Steiner bli SEAT’s nye visepresident for produksjon og logistikk. Han tiltrer 1. november. Syret i SEAT annonserer også at Luis Comas blir den nye lederen av «SEAT and Volkswagen Navarra Audit and Governance comissions».